Wednesday, 4 December 2013

DAH TAKYAH BELI ROTI :)




Assalamualaikum


Heran betul la acik harini...heran dengan diri sendiri...he he... punya la sibuk dari pagi yang tak berapa nak pagi....pegi bayar bil la...pegi kedai BAGUS la... pegi hantar SF Beauty COD kat customer la...yang bagusnya SF Beauty harini sampai stok, harini gak dah habis...alhamdulillah...acik tak ambik untung banyak sangat..asal ada untung sikit jadi la kan...korang kalau nak tahu harga acik korang boleh whatsapp Noni okey...tapi stok baru hari Isnin baru sampai....


Dah tahu malam ni kena buat kuih, acik sempat lagi tu nak siapkan resepi untuk Nestle Yogurt dan buat roti lagi...angin rajin terlebih camni la kan..he he.. yang resepi untuk Nestle Yogurt tu acik asik tangguh je nak siapkan dan submit ke Nuffnang...haritu dah buat tapi rasa tak best la pulak..so tukar pada resepi lain... harini baru siap sepenuhnya... sebelum nak siapkan resepi Nestle Yogurt tu, acik uli doh roti dulu... beria-ria nak buat roti jugak...konon sebab anak suka makan... sudahnya roti harini terlebih kembang la pulak... sebabnya acik bakar yang resepi tu guna oven yang sama...yang ni belum masak, yang roti lak dah terlebih kembang... ahhhhh belasahhhh... nasib jadi jugak...adeiiiiii suspen jek...



Saja harini buat roti ada coklat sikit ada cheese sikit...yang coklat tu acik letak chocolate emulco masa dah bagikan doh tu sebelum nak dikembangkan... letak chocolate emulco pastu kita uli sampai warnanya sebati dengan doh...

OK Bye...nak pegi ambik kelapa kat kedai...tadi dah oder...lepas solat Maghrib nak kena cucuk kelapa...malam ni kena siapkan Putri Ayuuuuuuuuuu...


Jumpa lagi :)


Wassalam