Saturday, 7 December 2013

BERIADAH DI TAMAN TASIK SHAH ALAM :)




Assalamualaikum


Bila dah janji dengan Azwa dan Aliah kata nak pegi Taman Tasik, so petang tadi diorang berdua tuntut la jugak kan...kalau nak lagi sihat, jalan kaki aje pun boleh...bukannya jauh pun..he he...tapi sebab nak hantar Kek Pisang tu kat Kelab Nutrisi Herbalife Seksyen 2, jadinya naik kereta jugak la...on the way dari Seksyen 2 nak ke Taman Tasik tu, ayahnya tanya la kot nak tengok rumah banglo hafantufu yang heboh satu Malaysia tu kan... lagipun haritu acik, Azwa dan Aliah tertengok drama kat Astro Ria cerita Banglo Seksyen 2...memang seram habis...

Menjerit Azwa kata taknak pegi tengok rumah banglo tu...takut ada yang melambai nanti katanya...he he... acik pun seram jugak...penakut sangat kitorang ni...masa tengok drama haritu pun banyak kali tutup mata...kihkihkih... banyak sangat versi cerita tu... taktau mana satu yang betul... tapi sebenarnya kan rumah sebelah rumah acik ni pun misteri gak tau... sebabnya tuan rumah tu mati kat dalam rumah...dah lepas seminggu baru acik pegi report polis coz tak tahan bau busuk dan nampak langau banyak kat tingkap rumah tu... alkisahnya tuan rumah tu warga tua bangsa India...dok sorang-sorang sejak acik pindah kat rumah acik ni tahun 1992 dulu...tapi syukur la takde gangguan apa-apa... cuma kalau ada baby datang rumah acik ni ada tu yang menangis tak berhenti...tak tau la baby tu nampak apa kan...haaaaa suspen tak...


Cerita balik pasal pegi Taman Tasik Shah Alam petang tadi... tempat ni la yang acik selalu pegi dari zaman anak dara sampai la anak sulong dah umur 19 tahun... masa anak dara dulu suka gak la kayuh sampan atau keno kat tasik tu... pastu masa anak kecik-kecik dulu, playground ni la tempat yang wajib pegi...  bagi diorang bebas berlari dan cergas bermain sana sini... ayah dan ibunya kerjanya masa tu dok kejar diorang aje la kan...he he...




Happy sangat Azwa dan Aliah tadi... dah lama ajak baru harini pegi...




Tiba-tiba dah ada kapal berlabuh kat situ...



Biar diorang cergas dan kental sikit...tak macam ibunya dulu yang lembik sangat ya ampun..he he..



Masa ni ayahnya dan abangngah pegi joging satu tasik...acik bagi chance kat husben suruh joging...acik tak joging pun takpe coz seminggu 3 atau 4 kali acik pegi gym tu kan... dah umur-umur macam ni memang kena gaya hidup sihat... takut jugak bila dah ramai saudara dan kawan-kawan lelaki yang tiba-tiba pengsan rupanya kena serangan jantung... sedaya upaya berusaha untuk mencegah...tapi kalau dah nak kena, nak buat camne kan...tawakal aje la...mintak jauh...


 

Pokok Hujan-hujan ( Rain Tree ).. keluarga semalu..bila petang daunnya kuncup... beria husben acik explain tadi...almaklum dah itu bidang kejenye kan...dengor je ler...he he..


Korang yang menang teka bilangan kuih haritu, cepat-cepat email nama, alamat dan hp no kat acik ye...coz hari Isnin dah nak pos....boleh sekali jalan... 


Wassalam