Saturday, 7 December 2013

BAGI RASA TERUS ODER :)




Assalamualaikum


Selalunya hari Sabtu pegi jalan-jalan...tapi harini tak pegi mana-mana...walaupun husben beria ajak kitorang pegi KL coz husben kena hantar dokumen kat client, acik cakap acik maleh....sebabnya acik kena siapkan kek ada orang oder...pastu nak siapkan cucuk kelapa coz esok Ida ada oder Putri Ayu...kalau ikut husben tadi leh gak gi KLCC ke Pavillion ke kan...tapi boring dah asik pegi situ... kalau petang ni tak hujan, boleh la kitorang pegi joging kat Taman Tasik...sihat gituuuu...he he...



Asalnya haritu acik buat Kek Pisang yang untuk Nestle Yoghut...  bukan yang kek pisang coklat chip tu..ni yang latest acik buat untuk submit ke Nuffnang....ada la ubah sana sini bagi lagi sedap... dah lepas siap kek pisang tu, acik bawak la ke Kelab Nutrisi Herbalife yang acik selalu pegi tu kan... saja nak bagi diorang rasa pastu suruh diorang komen...masing-masing pun cakap sedap dan diorang tak pernah rasa kek pisang camtu sebelum ni...tiba-tiba semalam kakak tu terus oder 3 loyang untuk Kenduri Khatam Quran anak dia esok... dia kata kalau makcik-makcik suka makan kek-kek yang takde krim macam ni...mula tu acik cakap acik malas nak buat...kihkihkih...tapi fikir kesian pulak orang dah berharap sangat kan...acik pun buat kan la harini...

Kek Pisang yang acik bagi diorang haritu ada letak walnut...tapi tadi pegi cari kat Kedai BAGUS, stok walnut dah habis..so acik tukar la pada almond slice...sedap gak wei....dalam rasa moist, luar rasa krunchy... tapi tadi acik tanya Aliah, Aliah kata dia lagi suka letak walnut... nak buat camne, walnut dah habis... 

Resepi kek pisang ni acik takleh lagi nak letak kat sini coz dah submit pada Nuffnang... tunggu tahun depan kot, entri tu akan publish kat blog acik ni....tapi kalau korang google ada banyak resepi kek pisang  ni kan... sebelum ni pun acik ada buat...cuma kali ni tekstur kek pisang ni lain sikit...


Selamat Berhujung Minggu...mudah2an Allah sentiasa melindungi kita semua...Amin..



Wassalam