Friday, 11 October 2013

SPEGHETTI MEATBALL SIMPLE




Assalamualaikum


Alhamdulillah abanglong dah selamat sampai pagi tadi..tadi acik perasan abanglong nampak cerah pulak...pakai fair n lovely ke apa..kehkehkeh...abanglong cakap semester ni dia banyak dok dalam bilik aje.. amboiiii macam anak dara gitu...ihik... bila abanglong bagitau exam kali lebih mencabar, risau pulak acik... mudah2an abanglong berjaya ke semester seterusnya tanpa perlu repeat paper..inshaAllah..

Tanya abanglong tadi nak makan apa...dia kata nak makan spaghetti... acik pun lepas minum shake pagi tadi terus la ke Giant beli barang-barang nak buat spaghetti..dah sekali pegi Giant tu kan,  macam-macam la acik beli...



Kali ni acik gaulkan sekali sos bolognese dan spaghetti..sebab nak terus makan... dah habis dah pun.. kejap aje dah licin anak-anak acik makan... ayahnya tak balik lunch... so acik suruh diorang perabihkan semua... cuma tinggalkan sikit aje untuk ibu...



Sekarang ni acik suka beli spaghetti dan sos jenama Kimball... memang la kalau nak ikutkan sos Prego lagi sedap tapi sebab haritu ada kawan blogger komen cakap yang sos Prego tu takde tanda Halal, acik pun dah was-was la nak guna... kalau kawan blogger tu tak bagitahu, acik pun tak perasan...tapi memang ye.. acik dah belek-belek botol Preggo tu memang takde tanda Halal..yang peliknya kalau Prego sos kabonara ada pulak tanda Halal...pening lak makcik...

Selain daripada Kimball, Adabi pun dah ada sos bolognese... rasanya pun sedap juga... nak buat sendiri sos bolognese ni belum ada kerajinan lagi..he he... 



Meatball jenama Marina ni yang paling sedap pada acik... haritu try meatball Azmy, acik rasa kureng la pulak... 



Kalau letak sayur kobis bunga atau brokoli pun sedap gak ni...acik lupa lak nak beli tadi...  ada la tinggal sikit untuk acik makan kejap lagi... ingat nak pegi beli salad...takde sayur rasa tak best la pulak...



Wassalam