Thursday, 3 October 2013

RED VELVET CAKE EDIBLE IMAGE ANA MUSLIM ..UNTUK PUTRIKU :)



Assalamualaikum


Alhamdulillah akhirnya siap juga Kek Red Velvet acik buat sempena besdei anak acik yang no. 3... Azwa Natasha... sebenarnya Azwa nak suruh acik buatkan cupcake tapi acik cakap nak buat kek... senang keje pun ye juga sebab masuk 2 loyang terus bakar...lagi satu sebabnya acik kan haritu dah beli cake stand yang boleh pusing-pusing tu kan...dah beli nak gak acik test kan..oh memang best deko kek guna cake stand tu.. sambil pusing sambil deko...masa takde cake stand tu dulu acik yang pusing..he he he...



Semalam acik beli Edible Image ni kat kedai Bagus... asalnya nak cari gambar Hello Kitty tapi takde la pulak.. pastu ternampak lak gambar Barbie...ingat nak beli la gambar Barbie tu tapi fikir eh seksi sangat pulak Barbie ni..hikhik...selak punya selak jumpa la gambar Ana Muslim..ohhh acik terus terpikat... kiranya sopan dan menutup aurat gitu..ihik..



Tadi Noni tanya edible image ni boleh dimakan ke... pastu macam mana acik letak atas kek tu... A ah edible image tu memang boleh dimakan...senang guna edible image ni sebab tinggal tepek aje atas kek... nak letak gambar muka sendiri pun boleh...tu kena tempah khas...




Malam tadi pening gak fikir camne nak deko kek ni...acik pun search la kat google...banyak gambar cantik-cantik... kiranya dapat idea ni daripada blog orang la jugak kan... 


Siap nak masuk dalam kotak... hantar kat sekolah Azwa...biar Azwa potong dalam kelas... yang kelakonye pinggan kertas dan sudu plastik lupa nak bagi... taktau la camne diorang makan..ampun kan makcik ye..he he..



Acik siap beli kotak special ni semalam... kononnye dah cantik sangat la ni...heheh... 



Nasib tak lupa letak pisau pink ni..kalau tak nak potong dengan apa yek... selamat dah hantar kat sekolah Azwa pukul 10.00 pagi tadi..



Buat putri Azwa Natasha...ibu sayang kakak sangat-sangat... mudah-mudahan kakak jadi anak yang beriman dan beramal soleh, berjaya dalam hidup di dunia dan di akhirat, sentiasa dengar cakap ayah dan ibu dan sentiasa mendoakan ayah dan ibu bila kami berdua dah takde nanti...semoga Allah sentiasa melindungimu, anakku..



Wajah bahagia ibu masa dapat putri yang lama diidam-idamkan :)