Thursday, 17 October 2013

PENKEK WAWA



Assalamualaikum


Pukul 3.00 petang tadi acik dan kakak pegi ambik IC yang dah siap...sebenarnya kena ambik lepas sehari buat... tapi tadi baru pegi ambik... suka kakak dah ada IC...kiranya dah besar la ni yek... tapi IC kakak ibu yang kena simpan...kalau kakak sendiri simpan alamatnya esok lusa dah tak tau kat mana...esok-esok dah komfiden nak pegang sendiri IC tu, baru la bagi kat dia...hilang kang penat lak nak pegi repot..

Balik je dari ambik IC tadi, acik cakap kat Wawa (nama manja kakak a.k.a. Azwa Natasha), ingat nak buat penkek untuk minum petang...lagipun bila abanglong ada kat rumah sekarang ni memang asik ulang alik ke dapur aje..kejap-kejap bukak tudung saji...memanjang asik lapo aje... abanglong ni makan banyak tapi badan kerempeng aje...



 Excited sungguh Wawa bila dengar nak buat penkek... Wawa memang suka tolong acik kat dapur...tapi acik je yang maleh nak bagi tolong... lebih-lebih lagi kalau acik nak cepat... kalau time mood relax sambil masak-masak, baru acik bagi Wawa dan Aliah tolong... so tadi acik kacaukan adunan pastu tunjuk Wawa camne nak masak penkek tu... tunjuk sekali aje...pastu Wawa buat sampai habis...mula-mula tu hangus la jugak kan... makin lama baru la cantik sikit...kira okey la tu...


Licin abang-abang dan adiknya makan...ayah je yang tak minat makan penkek... sedap juga makan dengan madu dan jem blueberri... 


Punya la lama dah beli kuali leper comel jenama MAXIM ni...baru ni baru nak pakai... senang gak guna kuali comel ni untuk masak penkek...sepesen aje la saiznya tu kan... 

Boleh dah diharap anak dara acik ni..esok lusa nak ajar masak apa pulak...cepat la besar cepat ibu pencen...he he...


Wassalam