Wednesday, 23 October 2013

DEKO RUMAH PINK



Assalamualaikum


Masa mula kawen dulu sampai anak ada 2, kitorang duduk sekali dengan arwah mak abah...arwah mak cakap masatu selagi tak beli rumah sendiri, dok aje la sekali...jimat takyah bayar sewa...lagipun abang-abang acik masa tu dah dok sendiri... tapi takde la nak menghias rumah coz arwah abah acik memang suka mengemas... tengok hiasan dalam rumah orang dalam majalah, aishhhh tak sabar sungguh nak ada rumah sendiri....simpan dan pendam aje la keinginan nak deko rumah sendiri...

Tahun 1998 baru la acik dan husben dapat beli rumah....beli rumah ofismate acik...dekat je dengan Stesyen Komuter...luas rumah tu 18 X 65... walau keluasan terhad tapi bagi acik lagi senang nak menghias... bila ada rumah sendiri, habis semua benda acik beli kaler pink...macam lepas geram hajat yang terpendam sekian lama la jugak kan..he he. nasib husben tak kisah...

Sorry gambar tak berapa terang dan senget sikit...acik snap guna hp aje..ni pun sebab gambar ni ada sekali dalam kotak yang acik kemas haritu...



Seronoknya masa tu bila dah ada rumah sendiri...masa mula pindah tu tiap-tiap minggu pegi kedai perabot serata alam...ihik...cari perabot yang murah aje... masa pindah kan banyak pakai duit...lagipun rumah second hand, banyak yang nak kena repair...


3 tahun je acik dok kat rumah ni...tahun 2001 acik beli rumah yang acik duduk sekarang... mula dulu acik sewakan rumah ni kat student...tapi pening la asik bertukar penyewa...pastu rosak sana sini... dan tak sanggup tengok rumah tu dah takde rupa rumah... akhirnya acik jual rumah tu... cukup la ada sebuah rumah aje...asal tak pening sudah...



Gambar kenangan abangngah kat rumah ni masa umur 4 tahun...

Rumah yang acik dok sekarang ni kurang dah kaler pinknye.. sikit-sikit aje dah...  cuma kat bilik anak pompuan je yang pink habis... 

Taktau la pasal apa suka sangat warna pink... yang pasti nampak lembut aje kan :)


Wassalam