Sunday, 22 September 2013

GAYA SEORANG JUARA


Assalamualaikum


Lamanya tak main ping pong... asalnya dulu beli table ping pong sebab nak bagi abang long dan abang ngah ada aktiviti kat rumah...sebabnya diorang berdua ni tak suka main kat luar...jalan-jalan kat luar pun kalau tak dengan ayah dan ibu, memang diorang suka dok rumah aje... memang acik suka diorang dok rumah tapi kalau asik dok mengadap komputer aje rasa macam otak tak berkembang lak kan... so husben pun beli la table ping pong letak kat rumah...

Bila ada table ping pong ni makanya ayah dan ibu pun boleh tumpang main sama... acik takde la pandai sangat main ping pong ni...tapi pernah la jugak wakil negeri untuk bank acik keje masa tu... dah takde pilihan lain sebabnya orang pompuan jarang nak jumpa suka dan pandai main ping pong ni... so bila diorang tengok acik boleh main ping pong, diorang pilih la acik... seronok jadi wakil sukan bila dapat jersey free.. acik boleh main ping pong tapi cuma tak pandai smash...kalau orang smash pun acik takut kalau kena kat muka... ampunnnn...nasib tak pernah kena...heheh...kalau kena memang benjol...kuikuikui..


Sekarang ni Azwa dan Aliah pun dah pandai main ping pong... tengok tu gaya Aliah...macam dah professional sangat gayanya yek..boleh la main sikit-sikit... tapi Azwa memang dah pandai...kalau lawan dengan ibu belum tentu ibu boleh menang..he he...

Abang Ngah lak jadi pengerusi Kelab Ping Pong kat sekolah... tahun lepas dapat la jadi wakil sekolah...kalau kat sekolah abangngah la no. 1 sebab ayahnya selalu latih abangngah main ping pong... tapi bila dah bertanding peringkat sekolah lawan pulak dengan anak cina, kirim salam la nak menang kan... memang abangngah jadi lauk aje dengan diorang..he he he... 


Wassalam