Wednesday, 18 September 2013

DEKO BILIK ANAK PEREMPUAN..SEBELUM DAN SELEPAS



Assalamualaikum


Harini dimulakan dengan cerita deko bilik anak pompuan acik...sementara tengah angin rajin nak ngemas ala-ala Eric Leong ni kan..tak habis ngemas lagi..baru kemas kabinet aje...yang lain-lain tu nanti update lagi yek... saja suka-suka nak cerita kat blog...beli barang pun idak ler mahal sangat... murah dan praktikal gitu...


Ni gambar sebelum tukar kabinet bagi semua kaler putih... bila ibu jadi tarzan baru la Azwa dan Aliah kemas sikit bilik diorang ni... kalau tak, bukan la kemas macam ni ye...bilik bersepah macam tempat kucing beranak la jugak kan... kalau kucing beranak taktau kat mana anak kucingnye..he he...gitu la hebat sepahnye..



Tadaaaaa..dah tukar semua kabinet dan rak kaler putih... beli kat IKEA haritu... 2 kabinet yang belah kiri tu harga RM169 setiap satu... yang rak ada drawer kat bawah ni harga RM149... ni pun tak habis kems lagi ni... Aliah dok bertangguh nak susun buku-buku dia... ratu sepah Aliah ni..Azwa lak rajin mengemas... bila dah pasang kabinet semua putih ni, terus dia kemas... terima kasih la kat ayah dan abangngah yang susah payah pasang...kesian abangngah tanggannya sampai melecet... 


Nampak la cantik sikit kannnn...sepesen aje..



Hello Kitty tu ibu pun suka juga...kihkihkih.. yang gitar pink tu namanya Ukulele..tu bukan mainan tau... real punya ukulele... kitorang dah pandai main lagu I'm yours dah... mula tu pandai main lagu Hepi Besdei aje..he he he...




Okbai...nak pegi pasar sudah... jumpa lagi...


Wassalam