Thursday, 15 August 2013

WALNUT CARROT CAKE..SIMPLE DAN SEDAP




Assalamualaikum




Kelako je bila teringat siang tadi...tetiba husben call cakap anak saudara dari Temerloh nak datang beraya dan lunch sekali kat rumah... terus acik suruh husben beli bahan2 basah kat pasar... 

Tak lama tu dapat call dari Nur pulak...Nur yang selalu tolong acik siapkan oder kuih untuk Ida Katering... Nur kata nak datang beraya...acik cakap tunggu acik call bila nak buat makan2 nanti... rupa2nya Nur dah ada kat depan rumah!!! mana tak kelakonye sebab acik belum mandi lagi...kehkehkeh... 

Acik cuma dapat hidangkan naget dan wedges aje untuk Nur dan anak2...takpe ye Nur...nanti kak ina masak sedap2, kak ina call Nur datang makan yek...ampunnnn...



Nur balik, baru acik start masak...dah siap masak, tetiba teringat nak buat Walnut Carrot Cake...sebabnya haritu dah beli carrot tapi tak sempat nak buat kek masa cousin acik datang haritu... kesian lak kat carrot tu kan... tengok telur dah habis pulak...acik tanya la husben, nak tak acik buatkan carrot cake...kalau nak, kena pegi beli telur...mesti la husben nak coz husben memang suka makan kek ni... gigih husben pegi kedai balik walaupun untuk kali ke 3...ihik...sabar je la kan dapat isteri asik lupa barang dapur dah takde...



Acik suka buat carrot cake yang simple aje...ada carrot dan walnut pun dah cukup... selalu walnut tu kacau sekali dalam adunan...tapi kali ni acik saja tabur aje kat atas kek..rasa lemak pahit walnut tu sedap sangat bila dimakan dengan kek dan cream cheese frosting yang rasa masam2 sikit...

First time buat Walnut Carrot Cake dalam loyang besar... nasib jadi...suspen je kot2 tak jadi...

Resepi acik ambik dari SINI


Puas la cucu saudara acik ni makan...kalau makan kat Secret Receipe sepotong dekat RM8... ni makan la banyak mana pun...wan cu memang buat untuk awak makan..hehe..



Darlisha kata sedapppppp...heheh..kalau cakap tak sedap, wan cu tak nak bagi angpau...kehkehkeh...



Kakak dan Dikya bergambar dengan anak2 Nur...



Wassalam