Sunday, 18 August 2013

RUMAHKU SYURGAKU



Assalamualaikum


Malam semalam dah janji nak pegi beraya rumah Noni a.k.a. bisnes partner acik... ingat nak pegi lepas Maghrib, tetiba anak saudara husben datang beraya sebelum Maghrib... layan punya layan, lambat ler pegi ke rumah Noni.. sampai Noni whatsapp takut acik terlupa..he he.. idak ler jauh pun rumah Noni daripada rumah acik...kalau naik kereta tak sampai 3 minit...tapi kalau jalan kaki, basah gak ler ketiak..kihkihkih...

Noni ni acik kenal dah lama...kenal sebab husben Noni dan husben acik sama2 belajar kat UiTM...pastu bila diorang pindah dekat kawasan rumah acik, kitorang yang isteri2 ni kenal ler antara satu sama lain...lagipun famili Noni suka ikut kitorang balik kampong husben...famili Noni suka adventure dan alam semula jadi... suka pegi camping, masuk hutan, pancing ikan tengah laut...berbeza ler dengan acik ni kan...famili acik suka gak adventure tapi masalahnya acik yang tak suka... kalau Noni tak ikut balik kampong, memang acik tak akan naik bot masuk ke dalam hutan Taman Negara tu...selalunya acik dok rumah aje bila kat kampong... alkisahnye acik ni takut dan geli kat pacat...ampunnnn...

Bila acik start minum Herbalife, Noni pun ikut sama minum...so kitorang selalu pegi minum shake sama2 kat Kelab Nutrisi tu kan...takde ler nak kata Noni ni BFF acik...serik lak nak kata ada BFF...cumanya kitorang rapat lebih2 lagi bila dah start bisnes SF Beauty sama2...gitu ler ceritanye..

Sampai je rumah Noni dah terbau makanan yang lazat2..hikhik...husben Noni suka buat BBQ...tiap2 tahun mesti jamu kitorang dengan BBQ...memang terbaik...


Rumah Noni yang ala2 resort... asalnya rumah teres setingkat end lot... tapi bila dah siap, ngalahkan rumah banglo...seronok bila dok santai makan kat luar ni aje...


Yang baju merah tu abang ipar Noni tengah bakar kambeng, ayam, kerang dan macam2 lagi... malam tadi Noni ada sediakan laksa Johor....memang feveret acik... susah kat Shah Alam ni nak jumpa laksa Johor yang asli...so malam tadi puas acik makan...



Azwa yang banyak makan kambeng..suka sangat2...



Sambil makan, dapat tengok air pancut masuk kolam...nyamannnn...

Teringin gak nak ada camni kat rumah... tapi belum ada bajet..he he...lagipun harapkan husben aje yang rajin dan minat belai2 pokok kat luar rumah...kalau nak harapkan acik memang kirim salam la kan... daun kering gugur pun bercinta nak sapu...kehkehkeh... kalau terasa nak feeling2 rumahku syurgaku, acik pegi aje rumah Noni...ihik...

P/S...tengah fikir nak jamu famili Noni makan apa time diorang datang beraya acik lak...


Wassalam