Friday, 16 August 2013

LAMPU IDAMAN



Assalamualaikum


Harini tak pegi jalan beraya...lepas Solat Jumaat, husben ajak jalan2...sekali pegi pejabat pos untuk courier customer yang oder SF Beauty...stok SF sampai pagi tadi...dalam masa sejam dah habis...pada yang berminat nak beli SF Beauty dengan acik, kena tunggu stok baru sampai minggu depan...acik ambik stok tak banyak...siapa yang oder awal, acik dahulukan... tapi buat masa ni acik takde stok krim siang yang loose...kalau dah ada nanti acik inform kat sini okey...

Dari pejabat pos kitorang jalan2 kat Alam Sentral...saja nak beli barang dapur kat The Store...kot ada orang nak datang beraya mengejut, takde la gelabah baru nak pegi kedai kan..hikhik..

Pastu minum2 sambil makan sandwich dan donat kat Dunkin Donut...lama gak tak makan donat kat sini..selalu asik makan donat Big Apple je...masing2 ada rasa yang tersendiri...Dunkin Donat lebih besar dan padat....kalau Big Apple lebih lembut tapi mcm berminyak sikit...sebulan sekali je leh makan donat2 ni..kalau makan selalu badan leh kembang macam donat..kehkehkeh..

Balik dari Alam Sentral husben ajak pegi kedai lampu...nak beli lampu untuk pagar kat luar rumah...lampu yang ada cuma satu aje yang menyala...yang lagi dua dah jahanem... kalau ikutkan nak buat dek aje pasal lampu pagar ni kan...tapi bila dah dapat surat daripada Persatuan Penduduk kat kawasan rumah acik ni suruh pasang lampu luar rumah depan belakang, makanya kena la betulkan jugak lampu kat pagar tu... kalau nak pasang lampu siling kat luar rumah banyak sangat lampunya...kena la pilih mana yang paling jimat kan...so pasang lampu pagar aje yang paling jimat...tadi siap pilih mentol yang save energy apebende... harganya mahal sikit dari mentol biasa tapi katanya jimat letrik...



Husben pasang sendiri aje...nasib leh menyala...ingat tikus membaikkan labu..he he... murah aje lampu ni tau..harga asal RM65...lepas diskaun jadi RM40 aje..


Sekarang ni kitorang kena pasang lampu luar rumah sebab apa tau... kat Shah Alam la ni dah banyak kes pecah rumah...sekurang2nya kalau pasang lampu kat luar rumah, peronda waktu malam boleh la nampak kot kalau ada mereka2 yang tak berkenaan dekat2 dengan rumah kita...mintak jauh...Nauzubillahiminzalik... 



Tadi masa kat kedai lampu, jeling2 gak kot ada lampu yang cantik2 kan...teringin gak nak beli lampu idaman hati... tapi bila tengok harga, pengsan makcik kooooo...giler punya mahal...macam lampu kat atas ni kan, harga RM2,899...anak acik tanya ibu taknak beli ke lampu ni ada bunga kaler pink...ish idak ler temannn... kot kaya duit tak tau nak buat apa boleh ler beli kot...dah ngalahkan harga sofa pulak...no nehi... acik suka beli yang murah2 aje...yang murah pun ada yang cantik gak kan... nanti ler acik survey lampu idaman kat Nilai...haritu berkenan lampu siling kat rumah anak saudara husben...katanya beli kat Nilai... harga tak sampai RM400..cantik jugak... kalau ada rezeki nanti, acik beli, acik tunjuk kat kat sini okey... kalauuuu... he he.. 

Nak hias rumah dan nak rumah cantik tak semestinya kena beli yang mahal2...ni pendapat orang taraf sederhana macam acik ni la kan...kot pendapat orang kaya tak tau la pulak... ikut selera dan kemampuan masing kan kan kan.... tapi acik suka sangat tengok rumah KAK INTAN...walau keluasan terhad tapi gaya hiasan nampak ekslusif dan sentuhan penuh kasih sayang gitu...



Wassalam