Thursday, 29 August 2013

JUAL KEK COKLAT MOIST PULAK



Assalamualaikum


Malam ni acik kena siapkan Kek Coklat Moist untuk Noni...Noni oder 3 biji untuk anak-anaknya nak bawak pegi jamuan raya kat sekolah esok...Noni ada anak kembar perempuan...dua-dua kembar tu nak bawak kek sorang sebiji...so acik cadangkan kat Noni buat yang comel-comel aje... lagipun acik dah berzaman beli bekas pek plastik untuk kek loyang 7 inci... ada gak gunanya pek tu kan...





Acik suka resepi kek coklat moist dari blog Ena Lovely Kitchen...bahan-bahannya tak rumit sangat... dan kek coklat moist ni versi bakar...





Ganache coklat acik gunakan whipping cream dan dark coklat... lemak berkrim...heheh...

Senang aje buat kek coklat moist ni ek... kejap aje dah siap..  kalau ada yang nak oder kek coklat moist saiz 7 inci ni boleh oder dengan acik okey...kalau bulat camni ada la nampak macam kek besdei kan..he he.. tapi korang jangan suruh deco macam-macam..acik tak pandai lagi...tunggu acik masuk kelas deco dulu.. kalau nak suruh letak almond slice takpe...


Untuk yang nak oder fruit tart atau cheese tart, minimum oder adalah 75 pieces...dan kena inform awal sekurang2nya 3 hari okey...bye :)




Wassalam