Sunday, 25 August 2013

HIDANGAN JAMUAN HARI RAYA 2013 PART 1




Assalamualaikum


Alhamdulillah dah selamat acik buat open house malam tadi...kiranya tercapai la matlamat coz dapat buat untuk kawan sekolah, kawan bank, kawan husben dan saudara mara sebelah arwah abah sekaligus... entri kali ni acik cuma nak cerita pasal hidangan yang acik sediakan untuk jamuan malam tadi.. acik sediakan dessert dan spagheti meatball..makanan pula disajikan oleh Ida Katering...




Gigih acik sediakan 10 jenis hidangan untuk tetamu... Red Velvet Cake, Moist Chocolate Cake, Walnut Carrot Cake, Mini Pavlova, Fruit Tartlet, Mini Chicken Pie, Mini Sardin Puff, Popia Goreng, Kaswi Lompang dan Dadih Mangga...


Persediaan buat dalam masa 3 hari...


Nasi beriani dari Ida Katering.. selain Nasi Beriani, Ida bagi lemang dan Rendang Daging... Sesiapa yang berminat nak dapatkan perkhidmatan katering daripada Ida boleh call 0192695844 atau 0139068365...


Sebelum tetamu datang...tak perasan masa bila abang ngah ambik gambar acik ada kat pintu..





Walnut Carrot Cake ...deco ikut suka aje..hehe..






Chocolate Moist Cake...ambik resepi daripada blog Ena Lovely Kitchen..







Red Velvet Cake...cepat sangat habis...ramai yang suka rupanya..



Mini Chicken Pie... ambik resepi daripada blog kak Azie Kitchen... 




Mini Pavlova...


Sambong Part 2...inshaAllah...


Wassalam