Sunday, 28 July 2013

DEKO RAYA 2013



Assalamualaikum


Uiiiii lama jugak acik tak beli perabot baru... selagi tak jahanem, memang tak akan beli punya...lagi pulak husben acik ni penyayang orangnya...saaaangat sayang nak buang duit untuk beli yang baru selagi yang lama masih elok...he he... tapi kali ni husben acik tewas..tiba2 setuju nak tukar sofa baru... hoyehhhhh... alkisahnya sofa kat ruang tengok TV dah takleh nak diselamatkan...dah jadi sofa belacan..kalau nak ganti sarung memang tak berbaloi...harga kain dan upah dah lebih kurang dengan harga yang baru...


Asalnya pegi kedai perabot tu sebab nak beli kerusi untuk meja makan ni...kerusi yang lama kakinya banyak yang dah patah2... ni kali ke 3 tukar kerusi.... anak2 acik suka duduk jongket2 kot kat kerusi ni sambil2 main laptop...buat kerja sekolah pun kat sini juga... acik menaip surat ke update blog ke pun kat sini juga... berjasa sungguh kerusi dan meja makan kat ruang depan ni...he he..



Tetiba beli sofa baru pulak...seghonoknye...kali ni citarasa moden... first time beli sofa design camni... selalunya beli sofa ala2 inggeris... kawan acik tanya masa kat whatsapp, sofa ni jenama Lorenzo ke... ahaiiiiiiiiiiii...tak mampu ler nak beli sofa Lorenzo tu kan... ala-ala Lorenzo pun jadi ler...he he...

Ni tengah pujuk abangngah suruh cat dinding pink tu jadi kaler brown macam kat ruang depan... haritu tak cat sekali... kalau pasang wallpaper yg feature wall tu pun cantik gak kan... nanti survey harga dulu.... mana yang paling jimat...


Tiba2 rumah acik nampak luas...tahun ni dah malas nak letak tirai2... biar nampak lapang aje...



Sofa yang lama tu 3 seater letak kat tepi tangga ni... yang lain tu letak kat ruang tengok TV... sofa lama yang kat ruang tengok TV terpaksa la di hantar ke tempat2 yang berkenaan...  Sofa kuning ni acik beli tahun 2003...masih cantik lagi coz sarungnya boleh dibasuh... yang kerusi rotan 2 biji tu acik beli kat IKEA tahun 1998... dinding yang kaler pink tu semua akan dicoklatkan kalau abangngah rajinnnnnn...

Harini acik penat mengemas... nasib masa acik mengemas, husben acik tido kat atas...maka senang la sikit keje acik nak melempar mana2 yang tak berkenaan kan..he he...kalau ada husben, adeiiiii...tu sayang ni sayang... mana2 yang Nila nak, acik bagi aje...mana yang Nila taknak, cepat2 acik bungkus masuk plastik terus masuk tong sampah depan... selamatttttt...

Esok baru nak start mengukis...kalau rajinnnnn...


Gambar terkini :)




Dinding dah cat warna coklat muda...cuma dinding kat tangga belum tukar cat lagi..


Balang kuih raya beli kat SSF Melaka..




Hiasan sebelah tangga..








Wassalam