Saturday, 1 June 2013

RAJIN :)



Assalamualaikum


Pagi semalam masa kak Mairan Herbalife tanya waktu minum shake kat Kelab Nutrisi, Inaaaa...awak leh ambik oder kuih tak?? Pehhhh laju je acik jawab, boleh boleh boleh...he he he...semangat lepas cuti... selalunya sebelum ni kalau diorang tanya acik akan cakap, akakkkkkkk, jangan la oder, dah banyak sangat ni, tak larat saya... so sekarang acik is rajin...

Lagipun acik dah ambik cuti 2 minggu kat hospital tu... so ingat nak rehat habis... tapi serius boring tahap maksimum...  nak pegi jalan2, anak2 pun taknak ikut..suka dok rumah aje...mungkin penat berjalan haritu tak habis lagi kot...  baik acik buat kuih ye dok...



Kuih buat malam tadi untuk Ida Katering... Apam Gula Hangus dan Putri Ayu..




Harini pukul 10.30 pagi acik start silat kat dapur... husben balik dari pasar je acik terus masak untuk lunch dulu... acik kalau hari cuti memang maleh pegi pasar...selalunya memang husben yang pegi... punya la panjang senarai barang yang nak dibeli termasuk barang nak buat kuih... nasib la husben jenis penyabar nak layan kerenah isterinya ni kan..


Ikan Jenahak masak sweet and sour...  yang berminyak2 ni acik kureng sikit... asal nak kukus tapi sayang lak kat periuk kukus nanti bau ikan...he he he...


Acik suka makan dada ayam grill ni... acik suka family pun suka.. kali ni simple je lumur ayam dengan garam , lada hitam dan daun rosemarry je... emmmm dap dap..


Ni pun feveret acik...brokoli goreng dengan cendawan hitam letak sos tiram sikit...


Lepas siap masak, baru acik start buat kuih... kuih2 ni kena hantar sebelum pukul 4 petang... mula2 buat putri ayu dulu... dah siap putri ayu baru buat cara berlauk... 1 jam siap la 100 biji cara berlauk ni.. 


Wahhhhhhh...hari ni kuih2 acik masuk kotak cantik... nampak cantik la pulak kan... alkisahnya kotak biasa dah habis ghupenye...so acik belasah aje guna kotak cantik ni... haritu kan asyik buat RV cupcake...so banyak la stok kotak cantik ni kat rumah...


Akhir cerita layan la gambar kawah Gunung Tangkuban Perahu ni... sampai je kat sini acik pening bau sulfur... ala2 bau kentut katanya...he he he...


Wassalam