Monday, 3 June 2013

BERCUTI KE BANDUNG ( DAY 2, 3 & 4)



Assalamualaikum


Sambong balik cerita semalam... harini takde buat apa2 kat rumah...lepak aje...so boleh cerita panjang2 yek...





Hari ke 2 diteruskan dengan agenda shopping sampai pengsannnnn..he he... lepas brekfes terus bergerak ke PASAR BARU, syurga shopping kaum wanita termasuk ler acik sekali....  gedung ni 6 tingkat...  memang padat orang shopping kat situ yg ramai datangnya dari Malaysia ler jugak kan.. tak sah kalau datang Bandung tak singgah kat Pasar Baru ni...


Nak apa semua adaaaaa... barang kulit, handbag, kain pasang, kain telekung, baju, dan macam2 lagi...


Acik pelik gak apsal orang berebut beli kain pasang kat kedai ni... lepas acik beli 3 pasang kain kat situ, pegi ler kat kedai lain pulak...hu hu sedihhhh...dah terbeli kain mahal kat kedai dalam gambar ni... beza banyak gak tau... takpe, lain kali dah tahu la kan...





Memang juling mata tengok kedai2 kat sini... fokus utama acik beli telekung dan kain pasang untuk ipar, biras dan kawan2 terdekat...


Kat kedai ni je acik habis dekat 2 juta rupiah... acik ni jenis maleh nak tanya2 banyak tempat... bila rasa kedai ni okey dan boleh beli harga best, so acik beli kat situ aje... borong telekung 12 pasang... bukan nak buat jual pun... bagi orang aje...ada gak beli tudung bawal lip lap lip lap kat sini... bila dah beli telekung ni rasa oh leganyaaaaaa...pastu baru ler acik sibuk beli barang2 acik...kalau tak sebelum tu rasa bersalah je... takut tak cukup bajet nak beli barang yg orang pesan...he he..

Kitorang kat Pasar Baru ni dari pagi sampai petang..siap lunch dan solat kat situ...lepas lunch sambong shopping balik...memang giler dok situ..bisa benkrap bukkkk...

Balik je hotel acik terus pengsannnnnn...



Malam tu sebelum dinner bergambar la dulu kat depan hotel... ni bergambar dengan kakak ipar acik yang gorjes... bagus ikut kakak ipar ni sebabnya terer tawar menawar... he he..


Rasanya gambar ni dah letak kat entri sebelum ni...ahh takpe letak lagi..he he.. kami satu keluarga :)



Sebelum dinner kitorang singgah kat gedung POLO RALPH LAUREN...


Best ler sebab ada diskaun...ada tu yang sampai 70% diskaun..so harus beli..



Abang Ngah yang poyo :)


Malam tu kitorang dinner makan Nasi Padang kat Restoran Sederhana cawangan yang lain pulak... lepas dinner balik hotel terus zzzzzzzzzzz....



Hari ke 3, macam biasa brekfes kat NGOPI DOELOE...sebab last brekfes kat situ, so kitorang pun bergambar kenang-kenangan...


Lepas brekfes terus ke destinasi selanjutnya...Gunung Tangkuban Perahu.... ada 3 kawah kat situ... semuanya tengah berasap-asap... 





Yang tersayang...












Dari Gunung Tangkuban Perahu kitorang singgah makan kat Kampong Daun pulak... cantik sangat tempat ni... ala2 makan dalam hutan... 











Suka gambar ni sebab acik nampak kurus... nampak aje okey... tapi idak ler kurus pun..he he.. masa ni muka penat naik gunung...mekap pun dah ke laut...


Lepas lunch bergerak ke Rumah Mode pulak... rugi tak pergi tempat ni awal2...dah hari ke 3, bajet pun dah ciput...tengok baju2 kat situ memang cantik2 dan branded tapi harganya memang murah... taraf kat Malaysia harga baju Aliah RM100-00 tapi kat situ cuma RM30-00... banyak barang2 Hello Kitty...ohhhhh ibu dan anak pompuan sama giler beli barang Hello Kitty..he he..

Malam tu singgah beli brownies kat Amanda...kat Amanda ni banyaknye brownies kukus... brownies dalam kotak eksklusif tapi harganya tak sampai RM10 pun... so kitorang banyak beli brownies kat situ... masa kat airport nak balik baru beli brownies kat Kartika Sari...

Lepas beli brownies kitorang pergi makan bakso kat restoran yang terletak kat Jalan Cihampelas... sedap gak ler...ke mungkin sebab lapor...he he...

Pastu balik hotel zzzzzzzzzz...

Hari ke 4, kitorang brekfes kat Mc Donald.. abang dan kakak ipar acik sambong shopping kat Pasar Baru tapi kitorang jalan2 kat Trans Studio Mall...dah tak larat nak shopping aihhhhh... balik bilik packing semua barang2... check out pukul 12.00 tengahari...




Lepas check out, lunch kat Trans Studio Mall....


Pastu baru gerak ke airport.... Pukul 11.00 malam kitorang selamat sampai Malaysia... syukur alhamdulillah...


Wassalam