Friday, 24 May 2013

YANG MANA SATU PILIHAN BIJAK...


Assalamualaikum


Harini cuti lemah je nak buat kuih untuk hospital...mood cuti panjang sudah mari....rasa nak beli je kat pasar.. tapi eh tetiba rajin pulak...so buat jugak tadi apam gula hangus...nak buat tu kejap aje tapi nak mulakan tu kena semangat juang yang tinggi..he he..



Pagi tadi husben beli nasi lemak untuk brekfes...kitorang panggil nasi lemak ni nasi lemak 3 suap..sebabnya ciput sesangat...elok untuk yang berdiet tapi teringin nak makan nasi lemak..he he...kompom 3 kali suap dah habis... tapi acik tak makan nasi lemak ni coz takut ngantuk...kalau makan kejap aje dah rasa nak tido balik..


Selalunya pagi acik minum herbalife tapi sebab nak cuti panjang ni, acik nak biasakan balik kawal makan macam biasa tanpa herbalife...sebabnya time cuti nanti susah lak nak cari toilet kat tempat orang...cuti ni acik kena hati2 dengan makanan yang lazat2...takut nanti balik kang jadi bulat balik...ha ha ha...  so pagi tadi acik makan quaker oat letak kat milo o suam...yummy yummy...


Hari ni lunch husben request masak ayam bakar letak daun rosemeri kering...lagi acik suka...kita bakor atas dapur aje...sementara nak tunggu air gula hangus tu sejuk, acik siapkan perapan ayam pastu letak semua ayam tu atas kuali leper...habis cerita... dah nak makan baru acik gorengkan sayur kailan berkuah sos tiram...so takde la kering sangat makan nasi tu kan...

Dah berumur ni kita kena jaga dan kawal apa yang kita makan kan...kalau tak, memang banyak penyakit yang akan bertandang...nauzubillahiminzalik...kadang2 orang yang kurus dan aktif pun boleh kena kolestrol tinggi ler kencing manis ler... mudah2an kita semua sihat2 selalu hendaknya...Aminnnnn...



Wassalam