Monday, 22 April 2013

WALNUT CARROT CAKE... OVERDOSE VITAMIN "R"



Assalamualaikum


Buat carrot cake ni malam semalam...dah lama teringin nak buat sendiri...tengok orang lain buat macam best je kan...carrot cake ni kalau beli kat Secret Receipe pun mahal bebeno...eh kat luar pun memang jual mahal... mahal tapi sedap takpe ye dok... tapi kalau boleh buat sendiri, kita try ler buat sendiri...

 

Petang semalam suruh husben pegi beli carrot...jenuh aihhhhhhh nak memarut carrot halus2...lenguh tangan acik..he he... cakap dengan Aliah, Ibu nak buat carrot cake...terus Aliah cakap taknak makan coz ALiah tak suka makan carrot... tapi beli dah siap bakar dan letak cream cheese, Aliah suka sangat2...Aliah kata takde rasa carrot pun...haaaaaa tau takpe...



Acik rasa semalam terlebih makan Vitamin R la kot...he he...tengok ler siap ada icing gambar carrot atas tu... acik  main belasah je buat tu...


Sedap sangat carrot cake ni kot sampai Abanglong makan ulang banyak kali... acik cakap saja aje buat cake banyak2 untuk abanglong makan...sebabnya abanglong kerempeng sangat..hikhik..biar bagi gumuk cikit...kot ler boleh transfer lemak ibu ni ke abanglong kannnn...

Kek ni sedap sebab ada walnut kat dalamnya...tapi yang kelakarnya sebab acik tak cincang2 walnut tu...main tabur aje...tak baca arahan betul2...ampunnnnnn...sudahnya susah sikit nak potong... tapi sebiji2 walnut tu masuk mulut, pehhhhhhhhh lazat sangat okeyyyyy...



1 adunan dapat 7 bekas pek ni... resepi carrot cake ni acik ambik kat blog MAMASYA... TQ ye Mamasya, sedap dan moist aje carrot cake ni :)


Lepas ni ada lagi 2 kuih omputih yang acik nak try test buat...tapi tak tau ler bila nak buatnya... esok dah start buat kuih melayuuuu...balik asal ler kita weiiiiiiiii...


Wassalam