Sunday, 21 April 2013

TEMPAHAN RED VELVET CAKE... YANG NI VERSI KALER PINK..HE HE..



Assalamualaikum


Asalnya harini kawan oder cheese tart...tengah2 nak pukul cheese tu tetiba teringat lak filling blueberry tu dah habis masa buat muffin pisang baru ni...nak pegi beli ish malas pulak...terus teringat nak buat Red Velvet Cake coz bahan2nya semua dah ada...call la kawan tu boleh ke kalau nak tukar ke kek pulak...nasib la dia kata tak kisah...fuhhhhhh selamattt...

Dah keluarkan barang2 nak buat Red Velvet Cake...siap timbang semua bahan...nak ambik kaler merah, aiseymennnnnnnn kaler merah dah habis pulak...adeiiiiii...ada aje kan...tetiba terpandang kaler pink, ahhhh belasah aje ler...cantik gak kot..hik hik...


Nak letak dalam bekas cupcake, takde saiz yang sepadan...yg beli baru ni comel sangat...jenuh lak nak paip satu2...nasib ada bekas pek ni...selamat lagi sekali..he he..senang sangat kalau bubuh dalam pek ni...kejap aje dah settle... 

Bila dah 3, 4 kali buat Red Velvet ni, rasa mudah la pulak buatnya...sementara tunggu panaskan oven, acik kacau adunan...tak sampai 15 minit dah siap...dan sementara nak tunggu kek masak, acik buatkan cream cheese frosting ni... dah siap bakar 30 minit, tunggu kek sejuk sekejap, pastu dah boleh letak krim...  




Kawan acik ambik 4 pek...tinggal 2 pek untuk anak2 acik makan... kira cantik gak kan letak kaler pink ni...alahhhhhhhh rasanya sama aje...he he..

Kejap lagi nak buat lagi...ada kawan lain lak yang oder...korang kalau nak oder boleh gak...tapi jangan oder terkejut...kena inform awal 3 hari...acik jual 1 pek ni RM10 sahaja...kalau ada geng yang oder sama baru acik leh jual satu2... kalau korang sorang je oder kena ambik 5 pek sekali...so kalau nak oder, cari geng yang nak oder sama okey...


Byeee


Wassalam