Monday, 1 April 2013

Donat Blueberry



Assalamualaikum


Semalam acik dah start banyak siapkan oder kuih...400 biji apam gula hangus siap untuk hantar malam tadi...nasib siang tadi takde oder...so acik leh settlekan semua bil2 pegi bank sana bank sini... leganya bila dah bayar hutang kan...korang yang muda2 ni jangan banyak buat hutang...hutang rumah dan hutang kereta takpe...keperluan...kalau hutang kad kredit dan personal loan memang azab okeyyyy...acik ni masa keje dulu banyak sangat hutang kad kredit...tapi yang ajaibnya bila buat bisnes sendiri boleh pulak settlekan 3 hutang kad kredit tu...so sekarang ni acik dah lama takde kad kredit...hati pun senang...kalau rasa takde duit jangan dok menggatal nak beli tu ini..he he..yang penting jangan ikut orang...berbelanja ikut kemampuan...eh cewah...pandai acik kuih berceramah...pengalaman ye dok..

Malam ni acik cuma siapkan kulit tart untuk siapkan oder fruit tart hari rabu...kena siapkan malam ni gak coz esok acik kena siapkan macam2 kuih...ohhhhh pening...tapi kena cool tarik nafas panjang2...mudah2an esok berjalan lancar seperti yang dirancang...kalau tak rancang nanti tak siap...kalau tak siap nanti kena pecat..hikhik...lawak je...hidup ni kena ceria kan...takmo stress2...sambil buat kuih pun kena ceria...takde la rasa penat sangat kot...


Saja je nak tayang donat blueberry ni...buat masa hari sabtu lepas...customer ni memang taknak oder kuih lain sejak duluuuuu kala...nak donat donat jugak...pastu suka suruh acik letakkan jem blueberry atau strawberry...nak tolak rasa kesian pulak...sebab baru ni la dia dapat contact acik balik sebab haritu dah delete fb yang lama...

Haritu beli tisu napkin ni banyak...saja suka tengok ada kaler pink...so daripada tak pakai tak tau nak buat apa, acik buat alas dalam kotak...cantik jugak kan...

OK la korang...kulit tart pun dah siap bako...jumpa lagi, inshaAllah...


Wassalam