Sunday, 24 March 2013

MUFFIN PISANG FILLING BLUEBERRY



Assalamualaikum


Lepas habis Fear Factor tadi baru acik start buat mufin pisang ni...sebelum tu dah siap cucuk kelapa untuk Putri Ayu...so esok senang sikit terus kacau adunan dan kukus aje...kelakar lak tengok Elfira Loy menangis dalam Fear Factor tadi...tapi dah agak dah si Aaron Aziz tu macam ada surprise aje..memang respek arrr kat si Elfira tu dapat buat semua cabaran walaupun adakalanya menangis takut...kalau acik memang takde ler...memang penakut yg teramat...teringat dulu masa kena naik Flying Fox masa kursus jadi Financial Advisor dulu, boleh meraung kat atas tu menangis sekuat hati...hilang rasa malu kena gelak dek kawan2..kehkehkeh...cerita 10 tahun lepas...so serik ler nak buat benda2 adventure ni...ampunnn..






Mufin pisang malam ni acik saja bubuh filling blueberry kat tengah2...sejak dah buat cheese tart ni banyak ler stok filling blueberry tu kan...so saja aje nak nampak cantik dan lagi sedap yummy yummy...kawan lama nak buat kenduri...kena bagi yang special sikit kan...lagipun sekali promosi la yek...kot kalau sedap esok2 mana la tahu ada yang datang kenduri tu nak oder pulak...



Acik guna resepi kek pisang yang acik pernah buat dulu...boleh tengok kat SINI...acik buat 3 adunan...sebab acik isi penuh, so dapat 82 biji...OK la tu...ni selalunya orang jual sebiji RM1-00...tapi acik jual RM0-50 aje..kalau letak filling blueberry macam ni acik jual RM0-60...masih untung lagi...

Selamat mencuba :)


Wassalam