Monday, 25 March 2013

HOKKAIDO CHIFFON CAKE...MIMPI JADI REALITI


Assalamualaikum


Tajuk macam real je kan..he he...suka2 aje...hari ni macam mimpi pegi brisk walking dengan Noni kat tasik...asik tunda punya tunda tapi harini kuatkan semangat semata2 nak cergaskan badan yg macam dah lemau ni...

Hari ni gak macam mimpi buat Hokkaido Chiffon Cake...acik kalau kek2 ni kureng sikit...ni la first time buat kek yang kena asing putih dan kuning telur...selalu tak teringin pun nak buat...macam leceh aje... tapi masa pegi KLCC hari Sabtu lepas, kitorang beli Hokkaido Chiffon Cake ni kat ada satu kiosk jual semua ada perisa durian termasuk ler kek ni...sekali rasa mak oiiiiiiiii sedapnyeeee...lembut ringan macam span...tak rasa masuk dalam mulut...gebuuuuu aje...





So balik tu terus la google resepi kat internet...cantik2 kek ni diorang buat...lebih2 lagi yang bekas kaler pink ni kannnnnn...(cehhh..pantang kaler pink semuanya cantik..he he..)..



Tak sangka lak first time buat boleh jadi dengan jayanya...cuma ada terlebih rasa telur...kalau yang acik makan haritu kaler kek nya kuning jernih...mungkin sebab resepi tu takde letak teung kastard...resepi yang acik ni ada letak tepung kastard...



Dari haritu teringin nak beli kotak pink ni...comel sangat2...so harini tercapai la hasrat acik nak bubuh benda dalam kotak pink comel ni kan...




Oh comelnyeeee...macam nak bagi kat orang...esok nak bagi kat Noni pastu mintak kotak ni balik..kehkehkeh....buruk sikuuuuu...acah je...murah je kotak ni...RM1-60...

Anak2 acik suka sangat lak makan kek ni...lebih2 lagi abanglong...entah berapa biji dia ngap...next time nak cuba resepi lain pulak...kalau resepi yang acik buat ni acik ambik kat blog KAK WAN...


Korang pun boleh cuba ek...mesti anak suka :)


Wassalam