Saturday, 26 January 2013

PAKAI BEDAK APA?




Assalamualaikum


Lambat lak update hari ni...bukannya sibuk buat kuih tapi sibuk buat benda lain...hari ni acik buat roti jala untuk Ida aje...yang untuk hospital acik terpaksa beli kat pasar coz tak sempat...

Tengah2 sibuk menjala, ada pulak oder masuk untuk SF Beauty lagi...pagi tu acik dah siap hantar COD kat customer2...yang baru sms tu nak kena pos hari ni juga coz kalau boleh dia nak dapat cepat...tak sabar dah nak guna...he he..so acik call Noni tolong poskan...masa sms tu dia tanya sekarang ni acik guna bedak kompek jenis apa...acik pun tak teringat apa ke jenamanya...lagipun nak cepat siapkan roti jala tu...

Dah malam ni baru teringat yang dia tanya...acik guna bedak apa...


Ini lah bedaknye...bedak compact Maybelline...masa beli dulu pun sebab kulitnya kaler pink...he he... ada banyak gak beli bedak2 kompek yang lain coz dulukan suka mekap tebal...tapi yang ni bila dah guna sesuai la pulak dengan kulit acik... bila sapu krim siang SF Beauty, pastu tepek2 sikit je, udah siap..yang bestnye coz bedak kompek ni tak bertompok2 bila pakai...


Maybelline Clear Smooth All in One... semua pun boleh beli coz murah aje...

Tapi yang baru nak guna produk SF Beauty, seawal  2 - 3 minggu, kalau boleh jangan guna bedak apa2... boleh aje kalau nak pakai tapi takut lambat lak berkesannye...macam acik dulu pun sebulan gak ler tak pakai bedak...bila tengok muka dah makin cerah, baru acik pakai bedak kompek ni balik... macam Noni tak pakai bedak apa2 pun...

So Ein dari Seri Kembangan, inilah bedaknye okeyyyyyyy.... Selamat cerahkan muka dengan SF Beauty :)



Wassalam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...