Wednesday, 30 January 2013

HARGA MESIN ULI TEPUNG (MIXER) DAN OVEN UNTUK BISNES




Assalamualaikum


Tengah rajin ni satu malam dua entri lak yek...ni tengah tunggu kaswi yang last trip kukus...sambil2 tu sempat gak tadi tengok keyword yag orang cari kat blog acik ni kan..

Ada macam2 keywords yang korang letak...selalunya pasal bisnes kuih, herbalife dan yang terkini pasal SF Beauty la kan... salah satu keywords yang acik rasa bagus untuk korang yang nak mulakan bisnes ialah HARGA MESIN ULI TEPUNG MIXER DAN OVEN...haaaa yang ni selalu orang tanya... selalu juga acik bercerita pada sesiapa yang join kelas buat kuih kat rumah acik...

Dulu acik dah buat entri tentang 2 benda ni....boleh tengok kat SINI

Sebelum nak mulakan apa2 bisnes, kena ada perancangan...nak bisnes roti ke, kek ke, kuih ke...sebabnya kadang kita kurang informasi...bila orang cakap beli tu kita beli...beli ni kita beli...sudahnya kita tak pakai pun benda2 yang kita beli...tak lama tu jadi tukun...ahaiiiiiiiii.....

Kalau ikut pengalaman acik dan yang acik lihat orang2 disekeliling acik yang buat bisnes kuih2 dan roti ni, ada yang menyesal bila beli oven, banyak guna elektrik...so bila hujung bulan, bil melambung..pulak tu masa dapat duit hasil jualan korang tak menyimpan...sudahnya camne nak bayar bil api tu kan...jadinya kalau rasa nak buat bisnes yang pakai oven ni elok beli oven yang guna gas dan elektrik...jimat banyak... lagi satu acik recommend korang beli jenama BERJAYA...harganya jauh lebih murah dari jenama lain...acik punye oven BERJAYA ni dah dekat 5 tahun kot, alhamdulillah masih elok lagi...

Mixer jenama BERJAYA pun bagus gak tau...murah pun murah...pernah sebelum beli tu acik survey harga mixer kat tempat lain, giler punya mahal... beli mixer ni bukan setakat nak buat roti je... nak uli tepung karipap pun boleh, uli keledek nak buat keria dan cucur badak pun boleh, uli doh donat dan pau dah memang tentu boleh la kan...takyah peluh2 nak menguli...kalau setakat 1/2 kg takpe kalau uli tangan....ditakdirkan tetiba dapat banyak oder kena buat berkilo2, nak uli tangannnnn!!! keluar muscle la kat lengan..he he he..

Acik dulu pun beli bukan guna duit sendiri...buat pinjaman TEKUN...senang gak prosedur nak dapatkan pinjaman ni...acik dah dapat 2 kali coz diorang tengok acik bayar cantekkkkkk tiap2 bulan...yang kali ke 2 ni, tempoh pinjaman 5 tahun tapi acik bayar lebih coz nak jadikan 2 tahun aje...hujung tahun ni habis la gamaknye yek...begitu lah ceritanya...

Kuih acik pun dah siap semua masak...byeeeeeeee kali ke 2..he he...


Wassalam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...