SAHABAT KUIH & DIET

TERIMA KASIH SUDI DATANG


Sekadar ingin berkongsi cerita, kongsi rasa, kongsi pengalaman, suka dan duka, kisah keluarga, kisah impian dan cita-cita, mudah-mudahan dapat manfaat bersama. Maaf kalau yang dah follow blog ZZ tapi ZZ tak follow balik..kadang-kadang tu takde link... apapun terima kasih semua :)

Wednesday, 30 January 2013

EYE CREAM UNTUK HILANGKAN MATA PANDA DAN EYE BAG




Assalamualaikum


Eye Cream pun salah satu keyword yang selalu keluar kat blog acik...tapi keyword yang asal tu EYE CREAM HERBALIFE...ekceli acik tak guna produk penjagaan wajah Herbalife...acik cuma consume produk kesihatan Herbalife aje...so eye cream Herbalife memang tak pernah cuba...

Dulu asalnya acik guna krim mata Body Shop...lama gak la pakai...pastu bertukar kejap ke Loreal...3 hari pakai krim mata Loreal terus stop coz kulit sekeliling maa menggelupas teruk...mungkin tak sesuai kot... dulu kan acik kuat pakai celak tebal...so memang kena pakai krim mata untuk kurangkan lebam sekeliling mata... lepas stop loreal, acik rujuk balik Bodyshop...pastu masa ada duit lebih haritu acik beli krim mata Clarins pulak....berkesan gak la krim mata Clarins tu tapi harga mahal sangat la pulok...time tengah kudrat memang takde ler nak beli....rujuk balik Bodyshop...hik hik...

Then masa bulan puasa tahun lepas, acik beli krim mata estee louder...nak tahu kesannyaaaa.... sedihhh...sekeliling mata jadi lagi lebam... mungkin sebab tak cukup tido ke, penat sangat ke tak tahu lah.... tapi masa raya haritu memang satu muka jadi kusam kelabu asap...konon beli semua produk estee louder tu jadi lagi jelita la konon kan...tapi mungkin tak sesuai dengan kulit muka acik kot... habis dekat RM700-00, sekarang ni acik simpan set produk estee louder tu sebagai kenang-kenangan yang acik ni dah beli produk tu ...ada gak la kelebihan estee louder ni....kulit muka jadi lembut..pori2 mengecil tapi yang jadi gelap tu yang tak boleh diterima akal...hu hu..

So sekarang ni bila dah guna produk SF Beauty, acik memang dah tak pakai eye cream apa2.... acik cuma sapu nipis krim malam SF Beauty aje...masa mula2 tu takut gak la kan...kot2 menggelupas ke... tapi alhamdulillah setakat ni takde apa2...yang bestnya eye bag dah makin kurang...cuma mata panda tu masih ada lagi...lebih2 lagi mata sebelah kanan...kalau korang perasan kat gambar acik haaaaaaa tengok mata sebelah kanan...tu pun dah banyak kurang dah tau...kalau dulu bila buang mekap, muka macam zombi kampong pisang...memang pucat sangat2...sekarang ni kalau tak pakai mekap pun muka nampak segar...


Inilah krim malam yang acik guna setiap malam sapu satu muka termasuklah kat sekeliling mata acik....sapu nipis aje...acik tak pernah lak campur2 guna produk lain..so takleh nak cerita kalau campur2 guna produk lain, berkesan ke tak..


Sekarang ni acik dah jarang sangat pakai celak...tapi kalau sesekali pakai celak, nampak vogue gitu...he he he...kononnye aje okey...


Ni masa guna krim mata EL...lihatlah kusamnya kulit muka acik masa tu...ni dah pakai foundation dan bedak kompek...



Yang ni lepas guna krim malam SF Beauty :)





Wassalam



4 comments:

  1. krim pelembab siang hari SF x sedap bila apply..tapi berkesan jugak huhu . Tapi da tak pakai sebab macam melekit. Saya guna natasya :)

    ReplyDelete
  2. Afisya..masa mula2 tu memang rasa melekit2 tapi bila dah lama2 kak ina dah terbiasa... lepas sapu krim siang kena cepat2 ratakan dan oles bedak kompek sikit...

    ReplyDelete
  3. olo..comelnyer mata ina ni...kak ina..sf beauty ni keluaran sendayu tggi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab comel ler tunjuk mata aje...kihkihkih lawak je ye Fieda...sf beauty ni bukan keluaran sendayu tinggi...produk sf beauty ni dari Kelantan...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...