Monday, 24 December 2012

JALAN-JALAN HUJUNG MINGGU



Assalamualaikum


Harini abanglong kena ikut kitorang jalan2 pulak...acik ingat nak pegi Subang Parade je tapi anak2 dah boring la pulak...acik suka sangat pegi Subang Parade tu..tak tau la pasal apa...dah diorang semua nak pegi Sunway Piramid, acik ikut la aje...tapi dah cakap kat diorang, nak cari parking kat situ susah coz ramai orang...acik tahu pun bila selalu baca entri blogger yang dah pegi ke situ...

Memang pun....susah giler nak cari parking...dari seatas2 level sampai yang paling bawah baru la dapat parking...punye la ramai manusia...ampunnnn...


Harini makan tepanyaki...abangngah yang tak suka makan pun kitorang paksa suruh makan..he he...tapi sekarang kat restoran tepanyaki tu dah ada banyak menu western...dah masuk ke tepanyaki tu harus la makan taugeh2 tu kannnn...cewah kakak pandai makan guna chopstik...



Ibu pun gigih la nak mencuba guna chopstik..selalu guna sudu garpu aje coz rasa leceh sangat nak berchopstik2 ni kan...tapi hari ni eh ok pulak...ibu makan ikan campur ayam....emmmm dap dap..


Hoyehhhh...berjaya sepit masuk ke mulut...


Amboi ayah makan ikan salmon hari ni....ayahnye kalau kat rumah pun memang suka guna chopstik kalau makan steambot ke sushi ke...



Lepas makan diorang pegi jalan2 tapi acik sorang kat kedai jual barang dapur aje...malas lak nak jalan2 beria coz takut nanti penat takleh nak buat kuih malam...



Pastu acik tunggu kat kiosk jual juice...yang pompuan2 ni macam biasa kalau jalan mesti nak beli buku novel atau komik...


Sedap gak minum juice ni...stroberi + oren + buah naga....abanglong punye yg tak sedap...kiwi + longan...



Kat kedai barang dapur tu acik beli benda ni...best lak boleh senang potong buah epal ni...cantik pulak kan...



Jumpa lagi...


Wassalam