SAHABAT KUIH & DIET

TERIMA KASIH SUDI DATANG


Sekadar ingin berkongsi cerita, kongsi rasa, kongsi pengalaman, suka dan duka, kisah keluarga, kisah impian dan cita-cita, mudah-mudahan dapat manfaat bersama. Maaf kalau yang dah follow blog ZZ tapi ZZ tak follow balik..kadang-kadang tu takde link... apapun terima kasih semua :)

Monday, 25 July 2011

PAGE ZALINZALINA DI FB...

Assalamualaikum...selamat pagi...kejap timbul kejap tenggelam..pagi ni muncul balik..he he...lupa lak nak cerita pasal Kelas Buat Kuih kat rumah kak ina hari Sabtu lepas...kak ina rasa puas sangat2 dapat pertama kali buat kelas memasak ni...mula2 buat kat rumah dulu...nanti kalau dah famous amous macam Chef June nanti baru la boleh buka kelas kat tempat yang lebih proper kan...takpe la...yang penting ilmu dapat masuk, dan org yang datang belajar cepat pandai...kak ina nampak diorang happy dan enjoy...semuanya teruja belajar benda baru...selalunya tengok tutorial kat blog aje tapi bila dah kena buat sendiri dan tengok depan mata baru la tahu realnya kan...ada kuih yang susah dan leceh macam kuih joci tu...susahnya masa nak isi intinya aje...kena praktis selalu...kak ina pun masa mula2 dulu pun terkial2 juga masa nak isi inti koci tu... yang kelakarnya siap timbang doh satu2...konon2 nak bagi semua nampak sama...pastu kan siap tangan dilumur dengan minyak...konon2 nak bagi senang nak isi inti dan bulat2kannya...tapi semuanya tu pengalaman...kalau kita tak cuba sendiri, tak praktis nanti kita tak tahu mana silapnya...daripada kesilapan tu la kita akan baiki segala kelemahan dan cuba improve dari semasa ke semasa...kalau kuih2 yang lain tu diorang nampak kacang mamak je nak buatnya nanti... roti jala, putri ayu dan donat...kalau ikut semua resepi dan dah tengok teknik2 yang kak ina tunjuk kat dalam kelas haritu, insyaAllah diorang boleh buat sendiri kat rumah dan mungkin dah boleh ambik oder pun...mudah2an...

Kak ina hari tu tak sempat pun nak ambik banyak2 gambar...coz terkejar2 masa...mana nak ajar diorang lagi pastu nak kena siapkan oder customer...kuih koci pulak tuuuuuu...ampunnn...ikutkan hati memang taknak ambik oder coz nak concentrate dalam kelas tu tapi bila sahabat sendiri yang oder untuk kenduri yang memang jarang2 dia buat, kak ina pun setuju la buatkannya...

So, ini je la gambar yang kak ina sempat snap...he he..yang lain2 tu kena tunggu student2 upload kat fb..nanti kak ina update gambar2 tu kat sini ye...



Yang ni gambar2 yang disnap oleh kak Suhella, antara student yang datang kelas haritu...









Sebenarnya kan malam tadi kak ina sempat juga buka page baru kat FB..."zalinzalina".. Nanti korang "LIKE" la ye...saja je suka2...kat page tu senang sikit kalau ada yang nak tanya apa2...senang juga kak ina nak jawab apa2...kak ina tak berapa pandai lagi nak godek page tu...masih dalam proses belajar... kalau ada sapa2 yang pandai, boleh la ajar kak ina ye..he he...

OK...nanti kita sambong ek..ada kegheje sikit..byeeeeeeeeeeeeee...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...