SAHABAT KUIH & DIET

TERIMA KASIH SUDI DATANG


Sekadar ingin berkongsi cerita, kongsi rasa, kongsi pengalaman, suka dan duka, kisah keluarga, kisah impian dan cita-cita, mudah-mudahan dapat manfaat bersama. Maaf kalau yang dah follow blog ZZ tapi ZZ tak follow balik..kadang-kadang tu takde link... apapun terima kasih semua :)

Saturday, 2 April 2011

BISNES KUIH RAYA :)

Tak sabar esok nak pergi buat kuih raya terkini kat kelas Pune June di Putra Heights...lagipun dah lama tak jumpa sifu kitorang....rindu pulak...sekarang ni Puan June dah buat kat tempat baru... korang kalau nak belajar buat kuih2 raya yang traditional macam maruku ke kuih ros ke kuih bangkit ke pun ada kat situ...aku tak pandai lak nak link blog Puan June tu...kalau korang nak tengok junebaking.blogspot.com ...teringat dulu ada sorang kawan yang attend kelas Puan June...dia sekarang buat bisnes maruku...rasanya kat Taman Sri Gombak...dia buat bisnes maruku pun sampai dah tak cukup tangan nak siapkan tempahan...nak buat maruku ni kena tenaga lebih sikit coz nak press acuan tu...sapa2 yang nak buat bisnes ni kena mintak tolong husband kot..he he he...korang kalau rasa nak buat bisnes kuih raya ni kena la siap sedia dari sekarang....mula2 pegi belajar...lepas tu buat sample...pastu list kan nak hantar sample tu kat mana...sekarang ni memang kena keluar modal sikit....tapi takpe...kalau sedap nanti InsyaAllah ada orang oder...silap2 nanti rumah korang dari jauh dah bau kuih...haaaaaaa kalau yang takde oven tu boleh la pujuk cik abang pegi beli ye...aku cadangkan korang beli oven yang pakai gas coz kalau yang elektrik tu nanti korang pengsan pulak masa nak bayar bil api nanti...macam aku pakai oven jenama BERJAYA...dah banyak dah berjasa oven aku tu...tak mahal pun...rasanya harga lebih kurang RM1,100-00...so korang apa lagi...rancang strategi dari sekarang untuk bisnes bulan puasa nanti ok...

6 comments:

  1. Kat mana Puan June buat bisnes maruku tu?
    saya duduk taman seri gombak, boleh saya beli dari dia...

    ReplyDelete
  2. Umi...Puan June tak jual...yang akak cerita tu ada sorang tu dia dok gombak datang belajar buat maruku dengan Puan June dan sekarang dah buat bisnes kuih maruku...tapi akak takde no hp dia...

    ReplyDelete
  3. zali.. dah pandai buat biskut.. Nak belajar dari zali boleh? Nanti awie bayarla pengerasnya... dua puluh lima sen.. heheh

    ReplyDelete
  4. Awie...saya memang dah 2 tahun buat tartlet special utk kuih raya...biskut tu baru tahun ni nak buat...nak belajar boleh aje...tapi cikgu ni garang tau...he he...

    ReplyDelete
  5. salam...macam mana nak join kelas pn june ye...tak pun u je la yang kelas untuk i leh tak?

    ReplyDelete
  6. saya tak pandai sangat lor..he he...boleh tengok blog Puan June Junebaking@blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...